معاون مطالعات پایه و طرح های جامع سازمان آب و برق خوزستان گفت: با وجود این که در 9 سال گذشته خشکسالی داشتیم اما امسال سخت ترین شرایط خشکسالی در استان حاکم بوده و این نشان دهنده بحران در منطقه است.
به گزارش ایزنا هوشنگ حسونی زاده روز دوشنبه در نشست ستاد خشکسالی خوزستان افزود: میزان ورودی آب به مخازن سدهای خوزستان از مهر گذشته تاکنون 12میلیارد و 300میلیون متر مکعب بوده که حجم آن در حوضه کرخه 791میلیون متر مکعب و در حوزه مارون 463میلیون متر مکعب است.
وی اضافه کرد: در این دو حوضه به ترتیب نسبت به طول دوره آماری 83 و 71درصد و نسبت به سال آبی گذشته 52 و 56درصد کاهش نشان می دهد.
حسونی زاده گفت: در همه حوضه های آبی به طور متوسط 22درصد نسبت به طول دوره آماری و نسبت به سال آبی گذشته 53درصد کاهش بارندگی داشتیم.
وی افزود: برای جبران آب حوضه کرخه قرار بود 300میلیون متر مکعب از سد سیمره به خوزستان داده شود که می توان از آن برای کشت زمستانه بهره برد.
* 11حلقه چاه آب در خوزستان خشک شده است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان هم گفت: بر اثر خشکسالی 11حلقه چاه در مناطق روستایی استان خشک شده است.
درویشعلی کریمی افزود: مشکل کم آبی از اوایل بهار امسال در استان خود را نشان داد و علاوه بر این چاه ها ، دبی 18حلقه چاه هم به یک سوم کاهش یافته است.
وی اضافه کرد: این چاه ها در شهرهای اندیمشک، ایذه، دزفول و بهبهان خشک شده است.
کریمی تاکید کرد: وضعیت بحرانی در ارتباط با آب آشامیدنی در خوزستان وجود دارد و برای عبور از این بحران 260میلیارد ریال پیشنهاد می شود.
ایرنا/