کلرزنی دلیل مرگ یکباره ماهیان در روستای رمهچر ایذه بود/ضرورت ایجاد تصفیهخانه برای جلوگیری از ورود فاضلاب با تالاب میانگران
|به گزارش پایگاه خبری ایذه نامه (ایزنا) پایگاه خبری ایذه نامه (ایزنا) ، عباس سلطانی امروز با اشاره به مرگ تعداد زیادی از ماهیها در آب رودخانه رمهچر اظهار کرد: این اقدام توسط صیادان و با استفاده از کلر انجام گرفته بود که در پی آن تعداد زیادی از ماهیان این رودخانه تلف شدند.
وی با بیان اینکه عامل یا عاملان این فاجعه زیست محیطی هنوز شناسایی نشدهاند افزود: در روزهای گذشته نیز چند صیاد در بخش سوسن اقدام به شکار ماهیها حتی با اندازه بسیار کوچک و نابودی آن شده بودند که کار شناسایی، بازداشت و تحویل آنها به مراجع قضایی صورت گرفت.
*پیگیری مساله مرگ گاوها در تالاب میانگران
رئیس اداره محیط زیست شهرستان ایذه در ادامه با اشاره به تلف شدن چند راس گاو در حاشیه تالاب میانگران بیان کرد: در پی وقوع این مساله اقدامات کارشناسی برای چرایی و بررسی آلودگی احتمالی تالاب و اطراف آن آغاز شد.
سلطانی اضافه کرد: روز گذشته نیز هیاتی متشکل از فرماندار، شهردار، شورای شهر، بهداشت، دامپزشکی و محیط زیست در محل تالاب حضور پیدا کرده و کار بازدید و بررسی مشکل پیش آماده را انجام دادند.
وی گفت: دامپزشکی نیز اقدام به نمونهگیری از خون گاوهای اطراف تالاب و محل وقوع مرگ این گاوها را انجام داد و همه پیگیر مشخص شدن دلیل این مساله هستیم و کار تا مشخص شدن دلیل ادامه پیدا خواهد کرد.
*تالاب میانگران به چاه فاضلاب تبدیل شده است
سلطانی با اشاره به آلودگی تالاب میانگران بر اثر ورود فاضلاب شهری به آن ادامه داد: متاسفانه بخش زیادی از آب تالاب میانگران از فاضلاب شهری ایذه تامین میشود که بدون هیچگونه پالایش و تصفیهای و بهطور مستقیم به آن میریزد.
وی با بیان اینکه تالاب میانگران به یک چاه فاضلاب شهری تبدیل شده است افزود: سالهاست که بحث احداث تصفیهخانه در ایذه مطرح شده است ولی حتی با انجام یک کلنگزنی نمادین هم ما به احداث آن خوشبین نشدهایم، احداث این محل برای تصفیه آب فاضلاب شهری ایذه برای سلامت آب ورودی به تالاب میانگران امری ضروری و لازمالاجرا است که باید در دستور کار آبفا قرار گیرد.
سلطانی بیان کرد: ما نزدیک به دو سال نیز کار شکایت از آبفا را انجام دادهایم و منتظر دستورات لازم برای حل مشکل ورود آب فاضلاب شهری به تالاب هستیم و تنها راه نجات تالاب، ورود آب تصفیه شده به آن است.
وی با بیان اینکه راه دیگر برای زنده ماندن تالابهای ایذه تامین حقابه از طریق انتقال آب از سد کارون ۳ به دشت ایذه است عنوان کرد: اصلیترین شرط موافقت محیط زیست با اجرای طرح انتقال آب سد کارون ۳ به دشتهای ایذه و باغملک تامین حقابه تالابهای شهرستان بود ولی متاسفانه به دلیل عدم تحقق طرح انتقال آب، تامین حقابه از این طریق فعلا میسر نیست.