انتقال ماهیان گیر افتاده در گلولای تالاب میانگران+تصاویر
|به گزارش آژانس خبری ایذه (ایزنا) ، روز گذشته در پی انتشار خبری مبنی بر گیر افتادن هزاران ماهی در گِل و لای نزدیکی حاشیه تالاب میانگران، پیگیری برای چرایی و اقدامات لازم برای رفع مشکل آغاز شد.
از صبح امروز با وجود شرایط نامساعد جوی، بارندگی و سرمای شدید هوا در شهرستان ایذه و به ویژه محل ایجاد مشکل برای ماهی های در حاشیه تالاب میانگران، نیروهای امدادی با حضور در محل اقدام به جمع اوری ماهی ها و انتقال آن به تالاب می کنند.
*تغییر در محیط زیست نیازمند اخذ مجوز است/انتقال ماهی های در گل مانده تالاب میانگران ایذه
رئیس اداره محیط زیست شهرستان ایذه در این رابطه اظهار کرد: در سالهای گذشته کشاورزان و صاحبان زمینهای اطراف تالاب میانگران برای اینکه از ورود و زیر آب رفتن زمینها جلوگیری کنند اقدام به حفر یک کانال کردند.
احمد امیری افزود: در زمانی که در پی بارش مناسب باران سطح آب تالاب بالا آمد، ماهیها با جریان آب از طریق کانال حفر شده به سمت گودال پایین دست زمینهای کشاورزی در زیر پل گژدم هدایت شدند و اینک با پایین آمدن سطح آب، با گیر افتادن در گل و لای دچار مشکل شدند.
وی با بیان اینکه کار نجات بخشی هزاران ماهی گیر افتاده در این گودال از صبح امروز با همت نیروهای اداره محیط زیست شهرستان ایذه و با کمک اداره آب و فاضلاب روستایی، شیلات، هلال احمر و شهرداری ایذه با جدیت آغاز شده است گفت: تانکرهای پر از آب آبفار و شهرداری با حضور در محل اقدام به جمعآوری ماهی هایی می کنند که از سوی نیرویهای حاضر در محل در حال جمعآوری آن هستند.
امیری با بیان اینکه تمام تلاش خود را برای خروج همه ماهیهای گرفتار در این گودال به کار خواهیم گرفت اضافه کرد: دست برد انسان در اکوسیستم تالاب باعث وقوع این قبیل موارد میشود و لازم است کشاورزان منطقه برای حفاری و دست بردن در زمینهای اطراف تالاب حتما اقدام به اخذ مجوز و از دستکاری خودسرانه زمینهای این محل خودداری کنند.
*دفاع ع از محیط زیست وظیفه عمومی است
بدون شک محیطزیست را نباید تنها به نام یک اداره و تابلو دانست و این واژه باید به عنوان یک فرهنگ عمومی در بین همه اقشار یک جامعه نهادینه شود.
محیط زیست به عنوان یک الگو جهت بهبود کیفیت زندگی و سالم ماندن در برابر مخاطرات تکنولوژی و ابزارهای فیزیکی و شیمیایی ساخته دست بشر مورد بهره و حمایت قرار گیرد و همه ما مردم این سرزمین باید با احساس مسؤولیت جدی به جای ارتباط دادن کار به یک اداره به یاری آن بشتابیم تا هرکدام از ما بهعنوان قسمتی از یک جریان برای آینده میراث خدادادی خود گام برداریم.
لازم است در این مورد و تمام موارد مشابه به جای ربط دادن و مسئول خواندن یک جامعه کوچک، به عنوان شهروندان یک جامعه آرمانگرا برای رفع معضلات محیط زیستی گام برداریم تا آنچه به عنوان هدیه خداوندی به ما بخشیده شده است به نسلهای بعد از ما منتقل شود و ما در سرنوشت جوامع آیندگان با اعمال مسئولانه خود سهیم باشیم و به یاری محیط زیست بشتابیم.
از این رو انتظار میرود همه ما به عنوان شهروندان در مواقعی این چنینی که محیطزیست نیازمند یاری ماست برای نجات آن پای کار آییم و خدمت به این موهبت الهی را تنها وظیفه ادارات ندانیم.
مساله ای که امروز برای کار نجات ماهیان دیده شد، خلأ حضور افرادی بود که در روز گذشته به عنوان کنشگر محیطزیستی به دنبال مقصر و متولی برای حل آن بودند و انتظار میرود در کنار مطالبهگری و هوادار بودن، در عمل نیز به عنوان یک شهروند عملگرا برای حل مشکلاتمان کوشا باشیم.