از شورای شهر تا شوراهای شهرداری!

شورای اسلامی شهر ایذه

آژانس خبری ایذه (ایزنا) : روز شوراها در حالی در میان مناسبت‌های مختلف تقویم فرا رسید که پیام‌های تبریک فضای مجازی بر خلاف سایر مناسبت‌ها از نوع خاصی برخوردار بود.

با توجه به حواشی مختلف  به ویژه شورای شهر ایذه در سالیان اخیر در شهرستان شهروندان هرکدام به نوعی ابراز انتقاد از فعالیت‌های این نهاد در این شهر را در کنار تبریک و آرزوی موفقیت اعلام کردند.

بدون شک بررسی عملکرد این نهاد در طول 5 دوره فعالیت خود در سطح کشور، در شهرستان نیز در نوع خود جالب و برای خوانندگان نیز خواندنی خواهد بود.

*سوابق همزمان شورایی و پسا شورایی

از زمان آغاز فعالیت شوراهای شهر در کشور و نمایندگان مردم در این نهاد در شهرستان ایذه تاکنون از این اعضا در این شهر محمود کیانی موردی و مرادعلی سعیدی‌پور به عنوان فرماندار،  نصرت‌الله حیدری در جایگاه  بخشداری و مجاهد مقصودی به عنوان معاون فرماندار در مناطق مختلف به کار گرفته شده‌اند.

تاکنون عمده منتخبان شورای شهر در ایذه از قشر فرهنگیان بودند و از بین منتخبان این نهاد تاکنون سه نفر در شوراهای دوم، سوم و پنجم سابقه حضور  دو باره در شورای شهر ایذه را تجربه کرده‌اند.

از شوراهای سوم و چهارم به عنوان پرحاشیه‌ترین شوراهای تاریخ شهری در ایذه یاد می‌شود، جایی که شورای چهارم به دلیل حواشی بسیار شدید آن تا مدت نزدیک به ۳ ماه هیچ‌گونه فعالیت و تشکیل جلسه‌ای را تجربه نکرد و عمده جلسات آنها در ایام منتهی به این روزها با بحث‌های بدون نتیجه و حواشی روزانه خود ادامه پیدا کرد.

با توجه به بررسی‌ها و تحقیقات انجام شده و با توجه به نیازهای شهر ایذه جهت توسعه شهری و توسعه امکانات؛ شورای شهر نخست شهر ایذه با اقداماتی چون محکومیت وزارت نیرو جهت عوارض سد کارون ۳ و خرید منازل شهرک سابیر به جای طلب عوارض‌ خود، خرید ملک فرمانداری سابق در مرکز شهر، خرید ساختمان شورای شهر در خیابان شهید ولی‌پور، گامی مهم در اخذ امکانات جهت بالا بردن اموال شهرداری برداشت.

با وجود ذکر اقدامات مثبت اعلام شده در شورای شهر نخست؛ اقداماتی مانند احداث خیابان پر پیچ و خم بلوار چویل در زمانی که تمام محله اطراف آن از زمین‌های خاکی توسعه‌نیافته تشکیل شده بود از جمله انتقاد وارده به عملکرد این مجموعه به حساب می‌آید.

*ضعیف‌ترین شورای شهر تاریخ ایذه

برخی از شهروندان ایذه‌ای دومین دوره شورای شهر را جز ضعیف‌ترین ادوار فعالیت این نهاد در شهر ایذه عنوان می‌کنند جاییکه برخی از اموال شهرداری ایذه از جمله زمین محل بازارچه جنب کلینیک درمانی چهارراه امام علی(ع)،  فروش اتوبوس‌های شهری، واگذاری قنات‌های نبش بلوار چویل به شهروندان جهت ایجاد منازل و فروش محل فرمانداری قدیم بدون نظارت و تذکر آنها توسط شهرداری وقت به فروش رفت تا قسمت عمده‌ای از اموال شهرداری از دست برود.

با وجود انتقادات وارده به شورای دوم شهر ایذه ایجاد میادین بزرگ ولیعصر و آزادگان در 2 ورودی شهر، توسعه فضای سبز، احداث پارک صخره‌ای و حضور نخستین شرکت پیمانکاری خدمات شهری در دوران این شورا را نباید نادیده گرفت.

در میان 35 نفر از اعضای شوراهای ادوار شهر ایذه تا کنون مرادعلی سعیدی‌پور، فرامرز بابایی، علی احمدی و مجاهد مقصودی از شهرستان ایذه توانسته‌اند به عنوان نمایندگان استان خوزستان به عضویت شورای عالی استان‌های کشور برسند.

*شهردار منتخب؛ نقطه قوت شورای پنجم در ایذه

بدون شک خنثی بهترین و آرام‌ترین شورای تاریخ شهر ایذه را می‌توان به شورای پنجم نام‌گذاری کرد جایی که به جز در برخی از موارد مقطعی دیگر شاهد حواشی قابل توجه نبوده‌ایم.

انتخاب شهردار فعلی در نظرسنجی موجود، یکی از اتفاقات مهم و اساسی شورای فعلی شهر در ایذه بوده است جایی که توسعه و تکمیل پارک بی‌بی مریم، پارک آنزان، احداث پارک‌های محله‌ای در اکبرآباد، سرقنات، کشتارگاه قدیم، نورآباد، گنجشگیر ر و رفع موانع خطرآفرین در سطح شهر در روزهای بارانی مانند سیل‌برها؛ بازسازی دوباره تنها سینمای شهر ایذه، ایجاد تحول در فضای سبز شهری و تلاش برای رفع مشکل آسفالت شهر به عنوان کارنامه درخشان شهردار منتخب خود بوده است.

با این وجود، دخالت یکی از مسئولان و منتخبان شهرستان ایذه در امور شورا و شهرداری و سکوت شورای فعلی در مقابل تعلیق شهردار منتخب خود، به وجود آمدن مشکل زباله و انتقال آن به حاشیه شهر در زمان تعلیق شهردار و وارد کردن حواشی و جزییات کار شخصی از جانب برخی از اعضای این شورا به فضای مجازی و واقعی برای به کرسی نشاندن عقاید شخصی خود از جمله انتقادات وارده به این دوره از شورای شهر و ضعف‌های موجود در آن است.

*آغاز تبدیل شورای شهر ایذه به شورای شهرداری!

هرچند که در این بین هیچ نامی از عملکرد شورای سوم به میان نیامد ولی ادامه روند واگذاری قنات ابتدای بلوار چویل و عدم حراست از این میراث از جمله انتقادات وارده به این شورا به حساب می‌آید که گزارشی از عملکرد این دوره از شورا جهت درج در این یادداشت یافت نشد.

حواشی موجود در این دوره شورای شهر باعث شد که چهره و نام شورای شهر به عنوان یکی از ارکان توسعه شهری و همیاری شهروندان به شورای شهرداری تغییر نام دهد و  نگاه های منفی به سمت این نهاد در شهر ایذه بیشتر شود.

هرچند که حواشی ادامه‌دار شورای چهارم که در نهایت منجر به استعفای شهردار وقت شد باعث بدتر شدن و نگرانی شهروندان از وضعیت آینده شهرداری در پی تصمیمات سردرگم شورای شهر شد؛ به فروش رفتن 20 دستگاه اتوبوس شهری که برای فعالیت در سطح شهر تخصیص داده شده بود آنهم به قیمت‌های پایین و گاهاً باورنکردنی باعث از دست رفتن یکی از امتیازات ارزشمند سال های اخیر جهت خدمت رسانی به شهروندان شد.

با نزدیک شدن به ماه‌های پایانی فعالیت شورای پنجم و آغاز فعالیت تبلیغاتی، جمعیت انبوهی از شهروندان فارغ التحصیل دانشگاهی و اقشار مختلف جهت حضور گسترده در صحنه کاندیداتوری جهت راهیابی به این دپارتمان؛ حساسیت ها جهت وارد کردن چهره های فنی و دلسوز با رویه انقلابی و تحولگرا جهت ایجاد حرکت‌ جدید در توسعه شهر، همیاری شهرداران و ایجاد رضایت مردمی باید بیش از پیش در دستور باشد، تا در میان وعده ها و پوسترهای انبوه و بی نظیر نصب شده در خیابان‌ها جهت معرفی کاندیدا کمی هم تحقق وعده ها باشیم.

*5 شورا و 9 شهردار؛ بی ثباتی در انتخاب

از زمان فعالیت شورای شهر در ایذه تاکنون ۹ شهردار تجربه حضور در این جایگاه را کسب کردند و میانگین هر دو سال یک شهردار نمی تواند جهت رسیدن به برنامه های شهری و توسعه یک شهر آرمانی قابل قبول باشد.

با توجه به اینکه شورای شهر تنها مربوط به امور شهرداری نیست و باید طبق تعهد خود نسبت به موکلانشان برای حل مشکلات حوزه های مختلف شهروندان کوشا باشند، انتظار می رود شورای فعلی شهر و همچنین شوراهای آینده با در نظر گرفتن وظایف ذاتی خود، تنها شورای شهر نباشند و به جای تمرکز خود بر روی امور روزانه و وظایف ذاتی شهرداری، کمی هم برای نوآوری و انجام حرکت های نوین خدمت رسانی کوشا باشند و از حالات روزمرگی سال های اخیر خارج شوند.

در پایان این یادداشت جا دارد از مرحوم سلطانعلی سعیدی نماینده دور چهارم شهروندان ایذه ای در شورای شهر به دلیل مردمداری و بیان حقایق و مشکلات شهروندان و همچنین پیگیری امور شهروندان به عنوان نماینده مردمی شورا یاد داشته باشیم/روحشان شاد و یادشان تا ابد گرامی

خبر مرتبط با این پاراگراف:

ایذه به شهری مخروبه تبدیل شده است

یادداشت از سردبیر آژانس خبری ایذه(ایزنا)

با تشکر از آقای جمشید سعیدی پور به دلیل همکاری در ارسال برخی از اطلاعات و جزئیات این گزارش.

انتهای پیام/*

 

برخی از اخبار موجود و مرتبط با این گزارش:

* شورای شهر ایذه بعد از ۸۰ روز تشکیل جلسه داد

* رئیس شورای شهر ایذه: امکانات شهری ایذه در شأن مردم نیست/ عوارض مهمترین منبع درآمدی شهرداری است

* از انتشار خبر بازداشت ۲ نفر از اعضای شورای شهر ایذه تا تایید فرماندار در خبرگزاری‌های کشور

* از تعطیلی تا معذرت خواهی عضو شورای شهر ایذه از مردم

* برنامه‌های مبهم مدیریت شهری ایذه پس از ۲ ماه تعلیق شهردار/شورای رومی یا شورای زنگی؟!

* شورای شهر ایذه به پختگی رسیده/امیدواریم در زمان باقیمانده جبران مافات کنیم

* پایان بی‌نتیجه سومین جلسه انتخاب هیئت‌رئیسه شورای شهر ایذه

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *