ضرورت تعامل شهروندان جهت حل یک معضل فرهنگی نوظهور/بنرهای اموات و بازخوردی در مسیر افسردگی

بنر ترحیم ایذه

✍ یاداشت سردبیر پایگاه خبری ایزنا – بدون شک تجمل‌گرایی مراسمات ختم و ترحیم در سطح شهرستان ایذه را می‌توان به یک پدیده نادر و عاملی جهت توسعه افسردگی در جامعه عنوان کرد، جامعه‌ای که گاها جوان آن برای تشکیل یا خانواده با مشکلات فراوان اقتصادی مواجه است ولی عموما مراسمات ترحیم آن که رنگ و بویی از مشکل و مساله اقتصادی در آن وجود ندارد.

با این حال، ترویج فرهنگ‌های بحران‌ساز و منسوخ برخی از مناطق دیگر در شهرستان ایذه را می‌توان یکی از عوامل ایجاد کننده چشم و هم چشمی در پس از فوت یک شهروند عنوان کرد، فرهنگی مانند تیراندازی در مراسمات، ماشین بلندگودار و جدیدا نصب بنر که به‌عنوان یک هنجارشکنی فرهنگی بخش اعظمی از جامعه را تح تاثیر مستقیم و غیر مستقیم خود قرار داده است.

با توجه به شیوع بیماری کرونا و فزونی یافتن مرگ و میرها در دو ماه اخیر، چهره سراسر بنر مراسمات در ایذه به یکباره به سمت یک بحران پیش رفت، تا جایی که در نبش برخی از کوچه و خیابان‌ها گاها به دلیل نصب چند بنر، جایی برای درج عکس فرد متوفی جدید نبود!

*ابعاد مختلف اجتماعی توسعه ترحیم‌ها

با این حال جای یک سوال پیش می‌آید که نصب یک بنر می‌تواند چه تاثیری در آخرت یک فرد درگذشته و بهبود روحیه خانواده وی داشته باشد، مگر اینکه رهگذران یک مسیر و خود خانواده فرد را بیشتر تحت تاثر و تالم روحی قرار دهد؟

بدون شک با توجه به ضرورت افزایش نشاط اجتماعی و کاهش تنش‌های روحی در پی نصب این تابلوها و عکس اموات در سطح شهر، می‌توان تصمیم شهرداری ایذه در جهت برچیدن بنرهای مراسمات در سطح شهر را به فال نیک گرفت و با تلقی کردن این حرکت به عنوان یک حرکت فرهنگی جهت کاهش افسردگی جامعه باید به آن کمک کرد.

با توجه به این تصمیم، شهروندان منتقد از حضور این بنرها در سطح خیابان‌ها انتظار اجرای قطعی و قاطعانه این طرح در تمام نقاط شهر و بدون نگاه تبعیض‌آمیز را دارند.

همچنین با توجه به بازخورد بد چنین رفتارهای نوظهوری که عموما از طریق برخی از اصناف جهت منافع شخصی نیز تقویت می‌شود آن‌هم در اذهان مسافران و مهمانان این شهرستان نیاز است تمام شهروندان ایذه‌ای جهت همکاری با این طرح جهت اجرا پای کار باشند تا شاهد کاهش این فضای مامناسب با بازخورد روحی منفی در جامعه باشیم.

*بنر تاثیری در آخرت هیچ فردی ندارد!

باید باور کنیم که این حرکت‌ها که در گذشته‌های نه‌چندان دور جایگاهی در مراسمات این شهرستان نداشت، نمی‌تواند تاثیری در دنیا و آخرت یک فرد داشته باشد و همچنین می‌تواند با بازخورد منفی در جامعه و به‌ویژه بیمارانیم و از جمله بیماران روحی، پیامدها و تبعات نادرست اخلاقی و اجتماعی را در پی داشته باشد.

اجرای جدی جمع‌آوری بنرهای مراسمات شهرستان توسط برخی از کنشگران اجتماعی و فرهنگی از خواسته‌های اساسی است و می‌طلبد این برنامه به صورت مجدانه در دستور کار قرار داشته باشد و شهروندان در این یک مساله بدون توجه به انتقادات قبلی و کمی و کاستی موجود در شهر و شهرداری، برای سلامت جامعه خود بکوشند تا از تاثیرات منفی خیابان‌های همیشه بنری مراسمات ختم پیشگیری شود.

*فضای مجازی؛ محلی مورد اعتماد برای تبلیغات مراسم ختم

با توجه به گسترش فضای مجازی و فراگیر شدن نرم افزارهای آن از جمله واتساپ و اینستاگرام، می‌توان با بهره‌گیری از این‌ظرفیت بی‌نهایت به‌دلیل استفاده حداکثری شهروندان از آن، در جهت اطلاع رسانی عمومی حرکت کرد تا علاوه بر یک صرفه‌جویی در وقت و انرژی، از تنش‌های عصبی جامعه پس از نصب بنرهای ختم و ترحیم پیشگیری کرد.

انتهای پیام/*

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *