آشفته بازار مرغ در بازار ایذه/ نبود کشتارگاه؛ نخستین مانع در شهرستان 200 هزار نفری
|به گزارش آژانس خبری ایذه (ایزنا) ؛باز هم کمبود مرغ در سطح شهرستان ایذه به یکی از گلایههای شهروندان تبدیل شده است. اگر چه پس از کش و قوسهای فراوان در ماههای اخیر با اعلام نرخ جدید گوشت مرغ در بازار، یک تعادل و ثبات ایجاد شد اما باز هم فقدان این کالای اساسی به کلاف سردرگم شهروندان تبدیل شد، مسالهای که باعث درخواست از مسئولان برای حل شد.
بر این اساس پیگیریهای خبرنگار این رسانه در سطح بازار و فروشندگان به این نتیجه رسید که عدم وجود کشتارگاه دام و طیور در این شهرستان، وجود دلالها، زنده فروشی مرغ به دورهگردها و عدم جوجهکشی در ماههای اخیر باعث ایجاد این مشکل در شهر ایذه شده است.
رحمانی یکی از مراکز توزیع و فروش مرغ در شهر ایذه است که در این رابطه میگوید: در سالهای اخیر به دلیل تعطیلی تنها کشتارگاه دام و طیور شهرستان ایذه دیگر شاهد بهرهبرداری از کشتارگاه جدید که بتواند نیاز مرغ شهرستان ایذه را رفع کند در دستور کار قرار نگرفت.
وی افزود: اینک بسیاری از مراکز عرضه مرغ کشتار روز در شهرستان ایذه میبایست برای تامین مرغ مورد نیاز خود و مردم شهرستان به کشتارگاه شهرهای مجاور مراجعه کنند و بهدلیل اینکه در این کشتارگاه ها مرغ مورد نیاز شهرهای خود در آن کشتار و توزیع میشود، علاوه بر کمبود مرغ برای انتقال به شهرستان ایذه، خود این انتقال نیز باعث صرف هزینههای مضاعف و صرفه اقتصادی اندک برای توزیع با نرخ مصوب در شهرستان ایذه شده است.
این شهروند ادامه داد: هر مرکز توزیع مرغ در شهرستان ها میبایست مرغ مورد نیاز خود برای توزیع را خریداری و به کشتارگاه منتقل کند که در شهرستان ایذه به دلیل آنچه که واحدهای تولیدی مرغ اعلام میکنند، عدم صرفه اقتصادی و عدم برابری دخل و خرج و زیاندهی این واحدها باعث کاهش جوجهریزی و تولید شده است که تاثیر مستقیمی بر میزان مرغ کشتار روز برای این شهرستان دارد.
وی اضافه کرد: در هفته گذشته به دلیل کمبود مرغ و در هفته جاری به دلیل عدم وجود مرغ کشتار روز مجبور به تعطیلی فروشگاه خود شدم و با توجه به اینکه در این مدت برای تامین مرغ مورد نیاز خود ناچارا به یکی از شهرهای همجوار مراجعه کردم و با قیمت مشتری خرده فروشی خریداری کرده که با مبلغی بالاتر از نرخ مصوب برای من تمام شد و پس از انتقال به ایذه به دلیل گرانتر بودن از نرخ جاری با جریمه مواجه شدم که به جای حل مشکل شهروندان علاوه بر هزینههای تعطیلی شامل این خسارت نیز شدم و در شرایط کنونی بهترین راه حل تعطیل کردن فروشگاه تا زمان حل مشکل است.
مرغ منجمد کمی از قیمت مرغ کشتار روز ندارد
با توجه به این کمبود مرغ کشتار روز، طی دو روز اخیر با توزیع مرغ منجمد در بازار برخی از فروشگاهها اقدام به عرضه آن برای مشتریان کردند.
یکی از بانوان ایذهای در این رابطه میگوید: یک هفته در تمام فروشگاه های مرغ سطح شهر به دنبال تهیه مرغ تازه و کشتار روز هستم ولی تاکنون موفق به تهیه آن نشدم و به ناچار از روز گذشته به خرید مرغ منجمد روی آوردهام که علاوه بر عدم داشتن کیفیت مرغ کشتار روز، از نظر مبلغ و قیمت با همان نرخ مصوب مرغ کشتار روز توزیع میشود.
این شهروند افزود: در این ایام سفره ما و بسیاری از شهروندان از نظر داشتن این کالای اساسی و مورد نیاز خالی شده است و برای پذیرایی از یک مهمان میبایست در این شرایط اقتصادی به خرید گوشت قرمز یا مرغ منجمد روی آوریم و از مسئولان و متولیان انتظار ورود و حل مشکل را داریم.
سود بیشتر در زنده فروشی مرغ
رمضانی یکی دیگر از مراکز عرضه مرغ در شهرستان ایذه است که علاوه بر تاکید بر راه اندازی کشتارگاه طیور شهرستان به منظور رفع نیاز مردم ایذه اظهار کرد: طبق آنچه تولید کننده مرغ گوشتی اعلام میکند عرضه مرغ به کشتارگاه و عاملان فروش مرغ کشتار روز با توجه به زحمت آنها به صرفه نیست و بهترین راه زنده فروشی به مراکز فروش مرغ زنده است.
وی افزود: با توجه به ضرورت سوددهی مراکز تولید کننده مرغ گوشتی، مسئولان آن به جای اینکه مرغ را با مبالغ تقریبی 45 هزار تومان برای کشتار به کشتارگاه تحویل دهند، همان مرغ را در بازار آزاد با مبالغ گاها کیلویی 52 هزار تومان در دست فروشنده مرغ زنده قرار میدهند که با توجه به کمبود مرغ کشته، فروش مرغ زنده نیز بازار خود را خواهد داشت و از سوی دیگر نیز تولید کننده با مبالغ بیشتر و مورد رضایتتری آن را در بازار فروش عرضه خواهد کرد.
سهم تولید کننده ضرر است
یکی از سرمایهگذاران بخش مرغ در شهرستان در رابطه با کاهش تولید این محصول در شهرستان اظهار کرد: تا پیش از گران شدن خوراک دام که منجر به افزایش یکباره قیمت مرغ شد، هزینههای مصرفی برای پرورش مرغ با سود دهی و یا برابری دخل و خرج همراه بود ولی پس از آزاد شدن نرخ این نهادهها، دیگر شرایط به سمت سوددهی و دل گرم کردن تولید کننده نشد.
وی افزود: برای هر سری پرورش مرغ بین 20 تا 30 هزار قطعهای میبایست مبلغی تا 4 میلیارد تومان برای هر دوره هزینه کرد ولی با توجه به گرانی خوراک دام و مصوب شدن نرخ توزیع، دیگر این امر برای تولید کننده به صرفه نیست و گاها با ضررهای چندین میلیون تومانی نیز همراه خواهد بود که در چنین شرایطی عدم تولید بسیار به صرفه تر از تولید همراه با ضرر است.
جای خالی دستگاههای متولی
با توجه به شرایط پیش آمده در بازار مرغ ایذه و نیاز مردم این شهرستان به این محصول و طولانی شدن فقدان آن، ضرورت ورود هرچه بیشتر و جدیتر مسئولان امر از جمله اداره جهاد کشاورزی که اخیرا به عنوان متولی کامل این بخش معرفی شده است احساس شده تا علاوه بر نظارت بر چگونگی توزیع مرغ در بازار و کشتارگاه، گامی جدی در جهت حل این مشکل شهروندان بردارد.
بازار مرغ ایذه مشکلی ندارد!
این مورد در حالی است که در روزهای گذشته معاون توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی خوزستان در یک گفتوگوی تلویزیونی از عدم وجود مشکل در بازار مرغ ایذه خبر داد و اظهار کرد: وضعیت ذخایر گوشت سفید و قرمز در بهترین شرایط قرار داشته و میزان مرغ کشتار روز بهصورت متناسب با نیاز سطح استان است!
انتهای پیام/