لزوم توقف حفاری چاه در دشت ایذه/حیات تالابهای ایذه در خطر است
|دبیر انجمن دوستداران طبیعت و محیط زیست ایذه گفت: روند تخریبی سفره آبهای زیر زمینی ایذه و تالاب میانگران توسط اداره آب و فاضلاب روستایی و شهری به شدت در حال افزایش است و از مسئولان شهرستان و استان میخواهیم به این روند ضد محیطزیستی پایان دهند.
به گزارش ایزنا؛ هژیر با اشاره به حفر چاههای آبی در سطح شهرستان اظهار کرد: روند تخریبی سفرههای آب زیر زمینی ایذه و نیز تالاب میانگران توسط اداره آب و فاضلاب روستایی و شهری به شدت در حال افزایش است و از مسئولان شهرستان و استان میخواهیم به این روند ضد محیطزیستی پایان دهند.
وی افزود: سالهاست با مکاتبات مختلف برای حل این مساله که حیات در دشت ایذه را دشوار خواهد کرد هشدار میدهیم اما در حال حاضر و در حریم تالاب این ادارات در حال حفاری چاههای عمیق هستند، در صورتیکه سفره آبهای دشت ایذه ظرفیت بارگذاری بیش از این را ندارند و تالابهای شهرستان رو به نابودی میروند.
دبیر انجمن دوستداران طبیعت و محیط زیست ایذه خاطرنشان کرد: وقتی در نزدیکی شهرستان و از سطح مخازن سدهای کارون 3 و 4 شاهد تبخیر آبهای با کیفیت مطلوب و هدر روی این منابع هستیم چرا ادارات متولی همچنان بر این رفتارهای ضد محیطزیستی با منابع عمومی اصرار و پافشاری دارند.
عضو سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی گفت: پژوهشها نشان میدهد بیش از 10 برابر مصرف آب آشامیدنی شهرستان ایذه از سطح دریاچههای سد کارون 3 و 4 تبخیر میشود و مردم شهرستان ایذه و دهدز مجبور هستند آبچاه با جیرهبندی مصرف کنند که از یک طرف ذخایر استراتژیک زیر زمینی را مصرف میکنیم و از طرف دیگر شاهد نابود رو به رشد تالابها هستیم.
کیانی تصریح کرد: وجود تالابهای ایذه در طول سالیان مختلف باعث شده تا زندگی و تمدنهای شاخصی در این دشت شکل بگیرد که امکان ادامه حیات در این دشت بهدلیل نقش موثر این تالاب بوده است، به گونهای که موجب تلطیف هوای دشت ایذه میشد.
وی اضافه کرد: در سالهای اخیر به دلیل کاهش سطح تالاب و خشکانیدن این تالاب، شرایط تهویه دشت و تبادل هوا به سختی صورت میگیرد و یکی از دلایلی که در فصل گرم سالهای اخیر مردم دچار مشکل شده و از گرمایش شرایط ایذه صحبت میکنند بهدلیل تخریب تالاب است.
کیانی در پایان عنوان کرد: امیدواریم سازمان آب و برق خوزستان و مدیر عامل با سابقه این سازمان که رویکردهای جدید و مثبتی را در استان آغاز کرده برای حل این مساله، تامین آب شرب مردم ایذه را از دریاچه سد کارون 3 یا رودخانه کارون مورد عنایت قرار دهد و از تداوم حفر چاههای ضد محیطزیستی توسط ادارات آب و فاضلاب شهری و روستایی جلوگیری کند.
انتهای پیام/فارس*