لزوم آموزش مدیریت بحران شخصی در کودکان برای کاهش آسیبهای اجتماعی در بزرگسالی
|معاون اداره کل امور اجتماعی استانداری خوزستان گفت: خانوادهها برای کاهش آسیبهای اجتماعی در بزرگسالی مدیریت بحران شخصی را به فرزندان آموزش دهند.
به گزارش ایزنا، محمد صادق کریمیکیا ظهر امروز در همایش راهکارهای پیشگیری از خودکشی و آسیبهای اجتماعی در این شهرستان با اشاره به برگزاری این همایشها در سطح کشور اظهار کرد: موضوعات و مسائل اجتماعی در هر منطقه به صورت متفاوت هستند، خودکشی افراد یک مساله پیچیده و جامعهشناسی در جهان است که باید به صورت جدی به آن پرداخته شود.
وی با تاکید بر انجام بررسیها و پیشگیری از عمل خودکشی در جوامع افزود: مساله و موضوع خودکشی به امروزه باز نمیگردد و بشر از زمان آفرینش تا کنون با آن مواجه بوده است.
معاون اداره کل امور اجتماعی استانداری خوزستان با اشاره به آمار بالای خودکشی در شهرستان ایذه و مسجدسلیمان تصریح کرد: روزانه مرگ و میرهای زیادی در جهان به دلایل مختلف به وقوع میپیوندد ولی تنها مسالهای که متفاوتتر از دیگر مرگهاست خودکشی بوده که فرد زمان مرگ خودش را تعیین میکند.
کریمیکیا با بیان اینکه تصمیم خودکشی یک دفعه در فرد شکل نمیگیرد خاطرنشان کرد: برای انجام این آسیب اجتماعی فرد مدتها به این مساله و چگونگی انجام دادن آن فکر میکند و با هر دلیلی فرد آن را عملی خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه تعیین زمان خودکشی یک کنش اجتماعی است گفت: مشکلات فرهنگی، بیکاری، اقتصادی، اجتماعی و حتی جغرافیایی میتواند زمینهساز انجام این عمل توسط افرادی باشد که مدتها به این مساله فکر کردهاند.
کریمیکیا موضوع جلوگیری از این آسیب را مهم دانست و اضافه کرد: تنها برگزاری این جلسات نمیتواند باعث کم شدن مساله خودکشی شود بلکه انجام یک برنام ریزی و به کارگیری نهادها با اجرای برنامهها میتواند زمینهساز کاهش این اقدامات باشد.
وی با تاکید بر اینکه شرایط اقتصادی نقش مهمی در ایجاد این تنش دارد ادامه داد: تنها مشکل اقتصادی و مشکلات بیکاری اساس این مساله نیست و مواردی مانند عوامل فرهنگی در این موضوع نقش پررنگ و اساسی را دارد که یک حالت اپیدمیک به خود گرفته است.
کریمیکیا با اشاره به نقش فرهنگی جوامع بر خودکشی عنوان کرد: حضور باشکوه در مراسم فرد خودکشی کرده نیز میتواند باعث تشویق افرادی شود که این مساله را در سر میپرورانند و از اینرو عوامل اجتماعی را باید زمینهساز این نوع رفتارها و آسیبها دانست.
معاون اداره کل امور اجتماعی استانداری خوزستان با اشاره به آموزههای دینی و تاثیر بازدارندگی آن بر خودکشی گفت: آموزههای دینی به تنهایی نمیتواند باعث جلوگیری از خودکشی افزاد شود و متاسفانه این موضوع اجتماعی در بسیاری از شهرهای خوزستان از جمله ایذه از حد نرمال کشور و استان و بالاتر رفته است.
وی عنوان کرد: در کنار مسائل اجتماعی و فرهنگی، عدم آموزش بحران توسط خانوادهها به فرزندان در سنین پایین میتواند زمینهساز ناتوانی فرزندان با بحرانهای اجتماعی در بزرگسالی باشد.
انتهای پیام/