مطالبات مردمی فدای برادر بازی شوراییها نشود/ایذه دیگر توان در گذشته ماندن را ندارد/آزمون و خطای شهرداران راهکار توسعه نیست/ شهردار کارآموز در بحرانهای شهری ایذه نیست!
|با وجود نزدیک بودن آغاز فعالیت شورای جدید ایذه شهروندان این شهر خواستار مد نظر قرار دادن مطالباتشان توسط منتخبان خود در انتخاب شهردار هستند.
به گزارش پایگاه خبری ایزنا و به نقل از خبرگزاری فارس خوزستان، با توجه به اینکه زمان آغاز فعالیت شوراهای اسلامی شهر و روستا تغییر پیدا کرد، هفته آینده مراسم آغازین کار منتخبان این دوره بهصورت رسمی در استان خوزستان و تمام شهرستانها آغاز خواهد شد.
بر این اساس، نکتهای که در شهرهای مختلف روی آن حرفها و صحبتهای زیادی میشود انتخاب شهرداران و ماندن یا رفتن آنهاست.
شهر ایذه نیز از این امر مستثنی نبوده و همواره فعالیت شوراهای آن در سالهای اخیر با حواشی زیادی روبهرو بوده است، یکی از این موارد بحث انتخابهای سلیقهای شهرداران بوده که سرانجام نافرجانی را در پایان هر دوره داشته است.
روی آوردن به گزینه های فامیلی و سفارش شده، گرایش شوراها به سمت پیمانکاران، انتخاب افراد فاقد سابقه والا و توانایی در امورات شهری، عدم توجه به فعالیت شهردارانی که روی کار هستند و عدم دادن زمان مناسب به شهرداران منتخب شورای قبلی باعث شده است شوراهای جدید شهر ایذه در همان آستانه شروع کار با چند دستگی و تنش کار خود را آغاز کنند.
بر این اساس، در روزهای اخیر از جانب برخی از افراد که گاها به اعضای منتخب شوراها نسبتهای نزدیکی داشته و یا در محافل مختلف از احتمال جابهجایی شهردار فعلی سخن به میان آورده و در این بین نیز گاها گزینههایی مطرح میشود که به جز رایزنی و واسطهگری نمیتواند دلیل دیگر بر انتخاب و معرفی این افراد باشد.
ابرخی از اعضای شورای شهر جدید بدون داشتن تخصص در شهرسازی و دانستن توانایی شهردار فعلی و ظرفیتهای این مسؤول از همین ابتدا سخن از جابهجایی شهردار در همین ابتدای کار را داشته که جای بسی سوال و تعجب بهجا میآورد که فردی که خود برای نخستینبار به ساختمان شورا با عنوان مسؤول ورود میکند چگونه میتواند ظرفیتها و داشتههای مسؤولان فعلی را به نقد بکشد.
با این حال لازم است در ابتدا با وارد شدن به محیط کار و بدون شتابزدگی، در ابتدا امورات شواریی به دست گرفته شود و در پی آن نیز با گذشت زمان و فرصت دادن به شهردار فعلی از آزمون و خطایی دیگر در این شهر که منجر به بازگشت به گذشته میشود پیشگیری کنند.
با این حال گزینههای طرح شده به عنوان شهرداران احتمالی شهر ایذه از نگاه برخی از کارشناسان شهرسازی جز نافرجانی دیگر چیزی برای شهر ایذه در پی نخواهد داشت و لازم است داشتن تخصص علمی، مهارتی، مدیریتی، در کنار تضمین در اجرای برنامهها به صورت زمانبندی شده در دستور کار باشد.
با این حال باز هم تاکید میشود شورای شهر پنجم در شهر ایذه به جای شتابزدگی و روی آوردن به گزینههای شخصی و هدفدار به فکر منفعت عمومی شهروندان، حرکتی نوین برای آینده شهر، جلوگیری از مهاجرت شهروندان و بسیاری از عقب ماندگیهای دیگر باشد.
*شهردار کارآموز در بحرانهای شهری ایذه نیست!
در این رابطه حسین غلامی یکی از شهروندان ایذهای است که در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: از چند سال گذشته به جز در این اواخر آن هم بهصورت نسبی از وجود داشتن یک شهردار متخصص و توانمند محروم بودهایم و انتخاب شهرداران به دور از مسائل شهری و با توجه به روابط و ضوابط صورت گرفته است.
وی افزود: شهر ایذه چند سالیست تاوان وابستگیها و ندانمکاریهای شوراهای شهر خود را میدهد و از این رو داشتن روحیه لجبازی و عدم توجه منتخبان مردم در شورای شهر باعث بهوجود آمدن کاستیهای شدید و مداوم و عدم پیشرفت ایذه بوده است.
این شهروند ادامه داد: اینروزها هم که در فضاهای مختلف مشاهده میشود بحث برداشتن شهردار فعلی و روی کار آمدن شهردار منتخب در جلسات خصوصی خود گزینههای سفارشی شده هستند.
وی بیان کرد: با وجود ضعفهایی در شهرداری، در چند سال اخیر هیچکدام از شهرداران به اندازه شهردار فعلی خروجی و کارایی نداشته و انتظار میرود شورای جدید حداقل به جای اینکه در همین ابتدا دست به اعمال تغییرات بزنند، با دادن فرصت و گرفتن برنامهها به شرط اجرا به وی اعتماد کند.
این شهروند مطالبهگر گفت: متاسفانه ضعف آشکار شوراهای شهر ایذه این بوده است که هیچگاه از شهرداران خود ضمانت اجرای برنامه نگرفتهاند و شهرداری هم که روی کار آمدهاند پس از چندی که به امور کارها واقف شد وی را برداشته و یک شهردار کمتجربه دیگر را برای کسب مهارت انتخاب کردهاند.
* جای متخصص آگاه به مدیریت شهری در پشت میز شهرداری است نه منتخبان رابطه!
بهروز کریمیان دیگر شهروند ایذهای ست که میگوید: متاسفانه از دیرباز تا کنون شورای شهر ایذه محلی برای آزمون و خطا بوده و شهردارانی که روی کار آمدند به جز در یک مورد، مابقی حتی سابقه معاونت در امور شهری را نداشتهاند.
وی تصریح کرد: متاسفانه سفارشی بازی و روی آوردن به گزینههایی مانند افرادی که لابی بیشتری داشتهاند در اولیت شوراها بوده و هرچند که شهردار منتخب شورای گذشته کارایی مناسبی را داشته باشد نیز به دلیل اینکه انتخاب شورای جدید نبودهاند از کار برکنار میشود و آزمون و خطای دیگری در ایذه شکل میگیرد.
این شهروند بیان کرد: جای متخصص آگاه به مدیریت شهری در پشت میز شهرداری است و بههمین ترتیب پیمانکار و یا کسانی که با لابی به دنبال شهردار شدن هستند نیز در جای خود بودهاند و تجربه نشان داده است این انتخابهای اشتباه جز پسرفت شهر و بازگشت به گذشتههای دور چیزی برای ایذه در پی نخواهد داشت.
کریمیان گفت: بهترین تصمیمی که منتخبان شورا میتوانند برای انتخاب شهردار بگیرند این است که بیگدار به آب نزنند، انوشیروان بهرامی در زمان شهردار شدن خود نشان داده است که در صورت داشتن اعتبار میتواند حرکتهای خوبی را در توسعه ایذه انجام دهد و به جای رایزنی برای حذف وی باید رایزنی برای تامین اعتبار برای وی صورت گیرد.
*ایذه محل شعار مسؤولان است/چرا خادمان پس از پایان دوران درخشان خود از ایذه مهاجرت میکنند؟
حسین احمدی دیگر شهروند ایذهای است که میگوید: شورای منتخب باید به فکر فرا شعاری عمل کردن باشد زیرا تا کنون شعارها باعث دلخوشی کاذب شهروندان و در نهایت عدم تحقق آن دلزدگی را در پی داشته که این امر در بسیاری از موارد باعث افزایش مهاجرتها شده است.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته تا کنون شعار شوراها و شهرداران توسعه ایذه و انجام بهترین خدمات به شهروندان بوده است، اگر این امر یک واقعیت بوده چرا بسیاری از این افراد پس از پایان دوره کاری خود برای بهرهمندی از خدمات بهوجود آمده توسط خود نشان در ایذه نمانده و مهاجرت کردهاند؟!
این شهروند اضافه کرد: شهر ایذه سرشار از ظرفیتهای تفریحی و گردشگری است که همچنان بدون استفاده مانده و تنها از دورهای به دوره دیگر کهنهتر میشود.
وی گفت: اشکفت سلمان بهعنوان نمونه بارز گردشگری در شهر ایذه بدون وجود یک منبع درآمد در ۲ کیلومتری شهر ایذه در سکوت مانده است؛ محلی که میتوانست مکان برقراری نمایشگاه صنایع دستی، رستورانهای سنتی، نمایشگاه دائمی و منبعی برای جذب توریست باشد، در دود قلیانها خفه شده است.
احمدی بیان کرد: با وجود ظرفیتهای فراوان آب و هوایی، بحران فضای سبز در ایذه بیداد میکند و به جز مکانهایی که سالیان دور به عنوان پارک و فضای سبز ایجاد شد،آنچنان تحول چه در زمینهای بدون استفاده و چه در بلوارها و میادین شهری نمیبینیم.
این شهروند خاطرنشان کرد: عدم وجود کمربند سبز، عدم وجود اتوبوس شهری، عدم وجود مراکز تفریحی و فرهنگی، عدم داشتن پارک شهربازی، عدم وجود آسفالت مناسب و غیره، در یک شهر ۱۳۰ هزار نفری و شهرستان۲۱۰ هزار نفری باعث پیدایش مهاجرتهای بیشمار بوده است.
وی عنوان کرد: شورای شهر جدید باید به دور از حواشی بهوجود آمده توسط گذشتگان با تقویت نیروهای معاونت شهری در یاری شهردار بکوشد و با انجام رایزنی در امورات مختلف از جمله سد کارون۳ با شرکت نفت، شرکتهایی که تریلرهای آن روزانه در آسفالت شهر ایذه به سمت مرکز کشور جولان میدهد با درآمد از ظرفیتهای دورن شهری و امکاناتی که از ایذه به مقاصد دیگر برده میشود به فکر تامین اعتبار و درآمد باشد نه اینکه تمام توان شهرداری و شورای شهر به مالیات سالانه و عوارض ختم شود، زیرا این هزینه شاید بتواند تنها حقوق پرسنل شهرداری را در چند ماه پرداخت کند.
==================
گزارش از وحید اورکی
==================