استقبال از نوروز با رعایت اصول خانه تکانی/نبایدهای استفاده از مواد شوینده در خانه تکانی
|ترکیب مواد شوینده برای شست و شو سطوح بسیار خطرناک و حتی می تواند کشنده باشد و لازم است برای خانهتکانی جهت استقبال از عید نوروز برخی از نکات در هنگام استفاده از این مواد مورد توجه باشد.
به گزارش پایگاه خبری ایذه نامه ( ایزنا) – با توجه به نزدیک شدن به عید نوروز و انجام خانهتکانی و بالا گرفتن استفاده از مواد شوینده؛ توجه به برخی از نکات امری لازم و ضروری است، نکاتی که میتواند برای سلامتی یک فرد و افرادی که در یک محیط مانند خانه در کنار هم مشغول به کار تمیزکاری هستند بسیار خطرناک و جبرانناپذیر باشد و طعم سال نو عید نوروز را برای همیشه در ذهن آن خانواده تلخ کند.
با توجه به اینکه ساختار تولیدی مواد شوینده تماما از مواد شیمیایی و به ویژه اسیدی است ترکیب آن با باور اینکه پاکیزگی را بیشتر میکند کاملا اشتباه و برای سلامتی بسیار خطرناک است.
با توجه به اینکه هدف از این یادداشت بحث علمی روی ترکیبات و کنش و برهمکنشهای شیمیایی آنها نیست، این موارد به صورت عامیانه برای مطالعه و آگاهی یافتن عموم از خطراتی است که شاید در باور هر کدام از استفاده کنندگان از مواد شوینده شیمیایی یک امر عادی و بدون خطر به حساب آید.
استفاده همزمان از مواد شوینده و ترکیب آنها به ویژه با جوهر نمک میتواند باعث ایجاد بیماریهای تنفسی جبران ناپذیر و حتی مرگ افراد شود.
گاز کلر تولید شده حاصل از مخلوط مواد شوینده با یکدیگر (به ویژه مخلوط با جوهر نمک و لکهبر) با آزاد کردن از کلر حتی میتواند به از دست رفتن ریهها در همان دقایق اولیه استشمام منجر شود. یکی از ترکیباتی که هیچ گاه نباید به آن روی آورد و می تواند سرانجام بسیار بد و بدون بازگشتی داشته باشد ترکیب لکه بر با جوهرنمک است که با آزاد شدن گاز کلر در پی ایجاد این ترکیب نه تنها فرد مورد استفاده کننده، بلکه تمام افراد حاضر در آن محیط را تحت تاثیر قرار داده و می تواند یک مرگ دردآور در پی از دست دادن ریه را به وجود آورد.
برخی بر این باورند که ترکیب مواد شوینده با مواد طبیعی خطری نداشته و به این امر روی میآورند؛ باید گفت که چنین نیست و گاز هر یک از مواد شوینده با هر محرکی به جز خودشان فعالتر و خطرناک تر میشوند؛ در غیر اینصورت خود تولیدکنندگان با باور چند برابر شدن خاصیت پاککنندگی این مواد در ترکیب با یکدیگر به این امر روی میآورند!
با این حال این وضعیت تنها به ترکیب مواد شوینده در یک ظرف محدود نمیشود و گاها برخی از افراد در پی استفاده از یک ماده شوینده شیمیایی روی یک سطح با باور از بین رفتن کارایی آن و بدون در نظر گرفتن زمان خشک شدن و شسته شدن ماده قبلی اقدام به ریختن ماده جدید میکنند که اثرات آن گاها میتواند به مانند ترکیب کردن این مواد در یک ظرف باشد و گاها نیز خشک شدن آن روی یک سطح مانند شیشه پنجره میتواند پدید آورنده یک ماده سمی و مسموم کننده باشد که فرد در تماس با آن دچار مشکل شود.
برخی از افراد خانهدار با آگاهی داشتن از خطرات ترکیب مواد شوینده و غیر شوینده شیمیایی با یکدیگر به ترکیب یک ماده با ماده شویندهای که قصد کار با آن را دارند تاکید داشته و بر این باورند که اگر ماده شیمیایی را با یک ماده طبیعی استفاده کنند به دلیل طبیعی بودن جز دوم ماده، هیچ خطری وی را تهدید نمیکند و این باور نیز بسیار اشتباه است.
استفاده بیرویه از هر ماده طبیعی هم خطرات و مشکلات ویژه خود را دارد، با این حال ترکیب آن با مواد شیمیایی میتواند به راحتی مواد سمی آن را فعال کرده و خطرات استفاده از آن را چند برابر کرده و به اوج خود برساند. به زبان دیگر؛ بسیاری از مواد شوینده شیمیایی به مانند ترکیبات شیمیایی ترکیبات اولیه خود برای واکنش دادن و فعال شدن نیازمند به یک محرک حتی جریان هوا هستند و حال ترکیب مجموعهای از این مواد شیمیایی به عنوان یک شوینده و ترکیب آن حتی با یک ماده طبیعی خطرات جبران ناپذیر خود را دارد.
باید به این نکته نیز توجه داشت که اگر ترکیب مواد شوینده با یکدیگر یا موادی مانند سرکه، جوش شیرین، نمک و… مشکلی ایجاد نمیکرد و خاصیت شویندهگی را نیز چند برابر میکرد، خود تولیدکنندگان این مواد در هنگام ساخت به این کار روی میآوردند.
بهترین راه موجود برای استفاده صحیح از مواد شوینده ترکیب هر کدام از این مواد به صورت جداگانه و در فاصله زمانی چند روز است و بهترین راه برای از بین بردن گاز حاصل از این استفاده در محیط خانه باز نگه داشتن درب و پنجرهها و روشن نگهداشتن فن هواکش حمام و سرویس بهداشتی خانه در کنار آن است.
از نکاتی که در حین کار با مواد شونده باید اساسا مورد توجه زنان خانهدار و همچنین استفاده کنندگان از مواد در خانه باشد این است که در حین انجام این کار نباید هیچ فردی در خانه خواب باشد و همچنین استفاده از ماسک و دستکشهای ضخیم در هنگام انجام کار با این مواد امری ضروری به حساب میآید.