چرایی دو نرخی «سیتی اسکن» در بیمارستان شهدای ایذه!/تاکید بیمه بر ارائه خدمات با نسخه الکترونیک
|به گزارش آژانس خبری ایذه (ایزنا) ؛ در پی ارسال گلایه برخی از شهروندان مراجعه کننده به تنها بیمارستان دولتی شهرستان ایذه مبنی بر دو نرخی بودن هزینههای انجام سیتی اسکن در تنها مرکز شهرستان بررسی این مساله در دستور کار قرار گرفت.
تاکید بر نسخه الکترونیک
یکی از شهروندان ایذهای با اشاره به تاکید مرکز سیتی اسکن بیمارستان شهدای ایذه به نسخه الکترونیک اظهار کرد: پس از اینکه پزشک مربوطه در مراکز خصوصی سطح شهر جهت بررسی بیماری بنده، تشخیص بر انجام سیتی اسکن داد به بیمارستان شهدای ایذه و محل تنها مرکز سی تی اسکن شهرستان مراجعه کردم که پرسنل حاضر بیان کردند نسخه دولتی و کاغذی دیگر اعتباری ندارد.
وی افزود: مسوولان سیتی اسکن بیان کردند در صورت تمایل به استفاده از خدمات بیمهای باید پزشک مربوطه نسخه خود را از طریق سیستم الکترونیک ثبت کند در غیر اینصورت هزینههای ویزیت کاغذی به صورت آزاد محاسبه خواهد شد.
این شهروند ادامه داد: به گفته کارکنان مرکز سی تی اسکن، نسخه پزشک عمومی مورد تایید نیست و حتما باید پزشکان متخصص اقدام به دستور نسخه سیتی اسکن کنند و در این بین بیماران و مراجعه کنندگان آن مرکز با مشکل مواجه شدند.
نسخه الکترونیک اجباری میشود
به گزارش خبرگزاری فارس، با پیگیریهای به عمل آمده مشخص شد این قانون تاکنون در بسیاری از شهرهای استان نیز به اجرا در نیامده و رسمیت پیدا نکرده است، شهرستان ایذه به عنوان یکی از نخستین شهرهای استان خوزستان اقدام به اجرای این طرح کرده است.
به پزشکان تاکید قانونی شود
یکی دیگر از شهروندان ایذهای با اشاره به معایب اجرای بدون اطلاعرسانی این طرح میگوید: با توجه به اینکه اجرای چنین طرحها و نوآوریهایی اطلاع رسانی میشود، انتظار میرفت اجرای این طرح در قالب اطلاعیه به پزشکان و با نصب بنر اطلاع رسانی در مطبها، سطح شهر و همچنین رسانهها به شهروندان اطلاع داده میشد.
وی افزود: نیاز است شبکه بهداشت و درمان ابتدا پزشکان خود را در سطح شهرستان را نسبت به این مساله توجیه کنند و در صورت عدم رعایت توسط آنها جریمهها اعمال شود و پزشکی که با این وجود اقدام به ثبت نسخه کاغذی و دستی برای بیمار میکند تاوان کار خود را پس دهد و هزینههای خارج از تعهدات بیماران در بیمارستان را بپردازد.
این شهروند در پایان گفت: بیمارانی که با حال نامساعد به مطبها و سپس جهت سیتی اسکن بیمارستان مراجعه می کنند یا اینکه شاید از اطلاعات کافی در این حوزه برخوردار نباشند به هیچوجه سزاوار برگشت داده شدن به مطب پزشکی که شاید شلوغی مطب اجازه دوباره کاری را به وی ندهد یا مجبور به پرداخت هزینه سیتی اسکن به صورت آزاد نیست و انتظار میرود در این طرح یک بازنگری مجدد و کوتاه مدت تا اطلاعرسانی گسترده به شهروندان در آن صورت گیرد.
نسخه الکترونیک از ابتدای دی ماه اجباری است
محمدعلی محسنی بندپی عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در این رابطه میگوید: با توجه به قوانین بودجه امسال، دولت میبایست تا پایان ماه جاری خدمات نسخهنویسی پزشکان را به صورت الکترونیک تبدیل کند.
وی افزود: از ابتدای دی ماه امسال مراکز میبایست خدمات درمانی و دارویی خود را به صورت الکترونیک اجرا کنند.
هدف اجرای درخواست بیمهگر است/ دنبال خالی کردن جیب مردم نیستیم
امیر یاراحمدی رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان ایذه در این رابطه میگوید: شرکتهای بیمه از مدتها پیش مکلف کردهاند که خدماتدهی به بیمهشدگان مانند درخواست سیتی اسکن و… باید از طریق ثبت در سامانه الکترونیک باشد.
وی افزود: این قانون علاوه بر تاکید شرکتهای بیمه، از طرف دانشگاه علوم پزشکی اهواز هم به بیمارستان شهدای ایذه ابلاغ شد و بر این اساس بیمارستان و شبکه بهداشت و درمان شهرستان ایذه از دو ماه پیش موضوع را به پزشکان و مطبهای سطح شهر ابلاغ کردند و فرصت داد که زیرساخت لازم در سطح شهر آماده شود.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان ایذه اضافه کرد: از هفته گذشته بعد از تاکید جدی به پزشکان، در مرحله اول انجام سیتی اسکن بهصورت بیمهای با ثبت در سامانه الکترونیک انجام میشد و بهدلیل عدم هماهنگی و انجام ندادن ثبت الکترونیک نسخ توسط برخی از پزشکان سطح شهر و ایجاد نارضایتی مردم در هفته گذشته، به دلیل آزاد حساب شدن خدمت مربوطه برای بیمار، مجددا موضوع به تعویق افتاد و یک هفته به مطبها فرصت داده شد که با سامانه آشنا شده و اقدامات لازم را انجام دهند.
یاراحمدی ادامه داد: ثبت نسخ مسالهای است که توسط سازمانهای بیمهگر (بیمه سلامت و بیمه تامین اجتماعی) به گردن پزشکان و بیمارستان افتاده و سازمان بیمه در صورت عدم ثبت آن هیچ هزینهای را به بیمارستان پرداخت نخواهد کرد.
وی تاکید کرد: ما به پزشکان شهر از قبل اطلاع دادهایم که نسخههای بدون ثبت الکترونیک در بیمارستان بهصورت آزاد محاسبه خواهد شد و امکان انجام بیمهای این نسخهها در بیمارستان وجود ندارد، که متاسفانه برخی از پزشکان از ثبت الکترونیک خودداری کرده و درصورت مراجعه بیمار به بیمارستان به علت داشتن نسخه دستی هزینه خدمت به صورت آزاد دریافت میشود.
وی در پایان گفت: با این شرایط در صورتی که پزشک مربوطه نسخه را بهصورت الکترونیک ارسال کند، خدمت در پوشش بیمه قرار گرفته و با تعرفه بیمه انجام میشود و مساله به هیچ عنوان خالی کردن جیب مردم نیست. برای بیمارستان از جهت میزان درآمد تفاوتی ندارد که هزینه را از بیمه یا بیماران دریافت کند.
انتهای پیام/