بی آبی و تشنگی حق پایتخت سدهای کشور نیست / آب در همین حوالی و ما تشنه لبان میگردیم / شرق خوزستان بشکه به دست در حسرت آب!
|شرق استان وخوزستان با وجود مجاورت با دریاچه سدهای بزرگ خاورمیانه از داشتن آب آشامیدنی با مشکل مواجه است و این در حالی است که این روزها در برخی از این مناطق آب به صورت جیرهبندی توزیع میشود.
به گزارش ایزنا، این روزها بیشتر از گرما و هر کمبود دیگر مساله آب مردم شهرستانهای ایذه و باغملک را رنج میدهد.
بی آبی که در پی ایجاد سدهای متعدد بر روی رود کارون به وجود آمد و باعث شد آب و چشمههای پاییندست به طور کلی از بین رفته و مردم این مناطق برای رفع مشکل آبی خود چشم انتظار باز شدن 5 ساعته آب در لولههای شهری و روستایی باشند.
با این وجود میلیونها متر مکعب آبی که تنها برای تولید برق و به کام وزارت نیرو به توربینها وارد میشود پس از خروج از آن، بیحاصل در دره برجای مانده از رودی که هزاران سال تاریخسازی و تمدنسازی کرده است بیجان و بی مصرف عبور میکند.
این شرایط در حالی در حال رقم خوردن است که تنها غرق شدن ساکنان گرفتار در آب منطقه تنها بهره مردم از آن بوده است و هیچگونه استفاده مناسبی از آب آن جهت آشامیدن و کشاورزی نمیشود و بخار شدن حاصل گرمای تابستانی در منطقه خواهد بود.
با این حال مردمان شرق استان خوزستان در شهرستانهای ایذه و باغملک این روزها به شدت درگیر مشکلات بی آبی و کم آبی بوده و برای حل مشکلات خود دست به دامن مسؤولان شدهاند.
این در حالی است که این روزها در شهرستانهای مذکور گزارشات مختلفی مبنی بر بی آبی و بشکه به دست بودن مردم این مناطق برای تهیه آب آشامیدنی به گوش میرسد و دیده میشود.
در روزهای گذشته فریاد آب خواهی مردم دهدز با صدور متنی در فضای مجازی برای رسیدن به گوش مسؤولان امر منتشر شد؛ در این متن از نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی، استاندار خوزستان، مدیریت آب و برق استان خوزستان، رئیس آبفا شهرستان ایذه، فرماندار ایذه و بخشدار دهدز خواسته شده بود به طور سریع و جدی به مساله بی آبی منطقه ورود کنند.
این در حالی است که شهر ایذه با جمعتی بالغ بر 150 هزار نفر شهرنشین نیز روزگار خوشی نداشته و هر لحظه از گوشه و کنار شهر و محلات آن مواردی از عدم وصل شدن همین 5 ساعت آب و افت فشار در کنار خارج شدن هوای خالص از لوله ها به گوش میرسد.
وضعیت در چند کیلومتر آنسوتر و در بارانگرد، قلعهتل، باغملک و صیدون نیز چندان تفاوتی با ایذه و بخشهای مربوطه ندارد و بشکه به دستان به دنبال تهیه آب آشامیدنی خود هستند.
* زیبنده نیست آب اطراف ما باشد و ما تشنه باشیم
حجتالله خسروی در این رابطه در گفتوگو با خبرنگار فارس در ایذه اظهار کرد: با پیگیری فرماندار، بخشدار دهدز و مسؤولان شهرستان ایذه و همچنین امام جمعه شهر دهدز جلسهای جهت رفع مشکل کمبود آب شرب شهر دهدز برگزار شد.
وی افزود: این جلسه با حضور بخشداز دهدز، رئیس تلمبهخانه شماره ۵، رئیس آبفا شهرستان ایذه و روسای ادارت دهدز در محل بخشداری دهدز برگزار و مقرر شد جهت رفع بحران کمبود آب شرب شهروندان این شهر ۴ اینچ از آب چاه تلمبهخانه شماره ۵ به صورت روزانه به اداره آب و فاضلاب شهر دهدز اختصاص یابد.
بخشدار دهدز با بیان اینکه این اقدام امروز موقت است و باید برای حل ریشهای این مساله تلاش شود گفت: اقدام اساسی که پایان بخش این مشکل است انتقال آب از سد کارون 3 یا 4 خواهد بود که میطلبد متولیان امر از جمله استاندار خوزستان، فرماندار شهرستان و نماینده به جد پیگیر باشند تا این موضوع نه برای دهدز بلکه برای مجموعه شهرستان به پایان برسد.
خسروی با بیان اینکه با مدیر کل بحران استانداری خوزستان نیز قرار است جلسه ای برگزار شود تصریح کرد: واقعا زیبنده نیست آب اطراف ما باشد و ما تشنه باشیم از اینرو از مردم قدرشناس و ارزشمند دهدز بهخاطر این مشکل عذرخواهی میکنم.
*ایذه مشکل کم آبی دارد
این در حالی است که برخی از شهروندان ایذهای نیز از وضعیت کم آبی و افت فشار در محله خود به شدت ابراز نگرانی کردند.
اسماعیل یکی از شهروندان ایذهای است که در واکنش به بی آبیهای این شهرستان گفت: روزانه ما با قطعیهای متداول آب و جیره بندی آن مواجه هستیم و این در حالی است که در کنار دریای با عظمتی از آب قرار گرفتهایم.
وی ادامه داد: ما ساکن محله سرقنات هستیم و در روزهای اخیر به شدت با مشکل بی آبی روبهرو بودهایم و از این رو خواستار رسیدگی مسؤولان امر این مساله هستیم.
*به جای آب در لولههای خانگی هوا جریان دارد
حسن نیز یکی در از شهروندان ایذهای است که در این باره میگوید: ما ساکن خیابان محمد رسولالله (ص) با چند هزار نفر جمعیت هستیم و با این وجود در ساعاتی که آب در لولههای شهری جریات پیدا میکند ما برای زمان زیادی به جای آب در لولههای خانههای خود جریان هوا را مشاهده میکنیم.
وی ادامه داد: واقعا زیبنده این نیست که با داشتن بزرگترین سد کشور و خاورمیانه از مشکل بی آبی رنج ببریم و این در حالی است که آب ایذه از طریق حفر چاه تامین میشود.
*با بشکه آب حمل میکنیم
علی یکی از اهالی روستای بارانگرد است که در این رابطه میگوید: مشکل بی آبی ما تنها به برخی از ساعات ختم نشد و امروز باید از طریق بشکه اقدام به تامین آب مورد نیاز خود کنیم.
وی تصریح کرد: با وجود اینکه این منطقه دارای چشمه های فراوانی بوده امروز تنها با بشکه باید آب خود را تامین کنیم و چند ورزی است که با مساله بی آبی شدید مواجه شدهایم و آب به میزان کافی در لولههای خانههای ما جریان ندارد.
حال باید دید مسؤولان امر برای این شهرستانها چه برنامهای را در نظر خواهند گرفت تا اینکه به جای انتقال آب برای توسعه کشاورزی در استانهای کویری و پرورش دلفین در استانهای بی نیاز مرکزی کشور، کام تشنه وارثان آب و کارون از خشکی در آید.
======================
گزارش از وحید اورکی
======================
انتهای پیام/فارس/*