افتخار آفرینی ۲ پادشاه در یک اقلیم/قهرمانی در جهان روی انگشتان دو جوان ایذهای
|به گزارش آژانس خبری ایذه (ایزنا) ؛ مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی امیدهای جهان در حالی در کشور اسپانیا با قهرمان تیم ملی کشورمان به پایان رسید که کشتیگیران خوزستانی و مدالهای طلای آنها در این دیدارها بهویژه در مصاف مستقیم با حریفان مدعی قهرمانی نقشی بسیار پررنگ و اساسی در این افتخار بزرگ را داشت.
کشتی شهرستان ایذه که در دهه اخیر به بالاترین سطح خود در معرفی قهرمانان ملیپوش رسیده است این بار نیز در این رویداد مهم بدون نماینده نبوده و در وزن ۵۵ کیلوگرم، پویا دادمرز؛ در وزن ۶۳ کیلوگرم، ایمان محمدی و در وزن ۸۲ کیلوگرم نیز علیرضا مهمدی را معرفی کرد که در این بین پویا دادمرز و ایمان محمدی با درخشش خیرهکننده خود و مقتدرانه با شکست تمام حریفان صاحب مدال طلا شدند که این افتخار علاوه بر قطعی کردن قهرمانی تیم ملی کشورمان در این دوره از مسابقات، یک رویداد ویژه برای ورزش ایذه در سطح جهانی رقمزده تا برای نخستین بار دو ورزشکار از این شهرستان همزمان موفق به کسب مدال طلای جهان شوند.
پویا دادمرز و ایمان محمدی دو کشتی گیر مدال آور ایذه ای در مسابقات قهرمانی امیدهای جهان
با توجه به این درخشش و موفقیت، خبرنگار این خبرگزاری به گفتوگو با این ورزشکاران پرداخت، پویا دادمرز و ایمان محمدی که حالا باید خود را برای حضور در مسابقات جهانی آذربایجان که هفته آینده در این کشور برگزار خواهد شد آماده کنند.
پویا دادمرز، متولد ۱۹ آبان ۱۳۷۸ در شهرستان ایذه؛ دارنده مدال طلای مسابقات نوجوانان جهان در سال ۲۰۱۵ و مدال طلای مسابقات جوانان جهان در سال ۲۰۱۷ در شهر تامپره کشور فنلاند، قهرمانی در مسابقات جایزه بزرگ زاگرب کرواسی ۲۰۱۹، مقام سوم جوانان جهان تالین استونی ۲۰۱۹، مقام سوم مسابقات قهرمانی کشتی آسیا ۲۰۲۱ و مدال برنز مسابقات زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان ۲۰۲۱ را در کارنامه خود دارد.
پویا دادمرز ، کشتی گیر وزن 55 کیلوگرم تیم ملی ایران
فارس – از مسابقات اخیر و قهرمانی خود در اسپانیا بگویید.
دادمرز: امسال سال آخری بود که میتوانستم در مسابقات رده سنی زیر ۲۳ سال جهان شرکت کنم و به دنبال این بودم که در این سال آخر با تمام توان و تلاش خودم در صحنه رقابتها حضور پیدا کنم تا شکست سال گذشته خود در صربستان را جبران و مدال نقره آن رقابتها را به طلا تبدیل کنم و با تلاشهایی که صورت گرفت و حمایتهای کادر فنی تیم ملی توانستم به این مهم دست پیدا کنم.
فارس – سطح رقابتهای امسال چطور بود؟
دادمرز: سبک وزن و بهویژه وزنی که من در آن حضور دارم همیشه نسبت به اوزان دیگر از سختیها و حساسیتهای خاص خود برخوردار بوده و در این وزن کشتیگیر میبایست از همه نظر در سطح عالی قرار داشته باشد و این مسأله برای یک قاره خاص نیست و تمام کشتیگیران جهان در این وزن همیشه با این مسأله مواجه هستند.
با توجه به اینکه در این مسابقات کشتیگیرانی که دارای عنوان قهرمانی جهان بودند حضور داشتند من با انگیزه و حساب خاصی به این مسابقات وارد شدم و با کشتیهای حساب شده توانستم با شکست حریفان قدرتمندی به مدال طلا دست پیدا کنم.
فارس – با توجه به ناکامی در مسابقات ماه گذشته در رده بزرگسالان جهان، شرایطی که شما در این دوره از مسابقات داشتی به چه گونهای بود؟
دادمرز: من در مسابقات قهرمانی بزرگسالان جهان در کشور صربستان با شکست حذف شده بودم و این یک تجربه تلخ برایم بود. طی ۲ دوره اردویی که برای حضور در مسابقات جهانیامیدها برگزار شده بود من توانستم علاوه بر آماده نگه داشتن آمادگی جسمی خود، تجربه این شکست و ناکامی را به فراموشی سپرده و از نظر روحی نیز خودم را آماده حضور در این رویداد کنم. من در تمام ردههای سنی جهان از جمله نوجوانان و نوجوانان چند مدال گرفته بودم و در این ردهها نیز طلا و قهرمانی داشتم و پایان رده سنی امیدها بدون طلای جهانی و با همان مدال نقره برایم سخت بود و از اینرو تمام تلاشم را انجام دادم تا با کسب مدال طلا در این رده به کار خود پایان دهم و بسیار خوشحالم که توانستم این وعده خود را عملی کنم.
فارس – از شرایط اردویی خود پیش از مسابقات جهانیامیدها بگویید.
دادمرز: با توجه به خداحافظی محمد بنا با تیم ملی و حضور حسن رنگرز و کادر فنی جدید در تیم ملی ما تمرینات پیش از مسابقات خود را زیر نظر این کادر آغاز کردیم و آقای رنگرز نیز به مانند آقای بنا (که زحمت زیادی برایم کشیده است و همیشه قدردان وی هستم) تلاش زیادی برای آماده نگهداشتن ما انجام داد. مشکلی که در پیش از این مسابقات برای ما بهوجود آمد عدم صدور ویزا بودم که این مسأله نیز با تلاشهایی که آقای دبیر رئیس فدراسیون کشتی انجام داد حل و تیم ملی به این دوره از رقابتها اعزام شد.
فارس – برنامهای که برای آینده داری چیست؟
دادمرز: پس از چند روز استراحت در ایذه، ۱۰ روز دیگر مسابقات جام جهانی در کشور آذربایجان آغاز خواهد شد و باید در اردوی مربوط به این مسابقات در تهران حضور پیدا کنم. پس از این رویداد نیز باید برای شرکت در مسابقات لیگ برتر باشگاههای کشور به میدان بروم و پس از آن نیز دوباره وارد چرخه رقابت و تمرینات خواهیم شد.
آخر ورزش و قلهها آن برای هر ورزشکاری رسیدن به المپیک و مدالآوری در آن است و این مسأله نیز جز آرزوهای من بوده که برای آن تلاش میکنم.
آرزوی المپیکی شدن وزن خود را دارم و امیدوارم برای المپیک ۲۰۲۸ برنامهریزی کردهام و با توجه به مشاوره با مربیانم فعلا برای المپیک پیش رو برنامهای برای افزایش وزن و رسیدن به یک وزن بالاتر را ندارم. ابتدا میخواهم به مانند سایر ردههایی که موفق به کسب مدال شدهام در مسابقات بزرگسالان جهان نیز حضور داشته باشم و کسب مدال کنم و کار خود را با قهرمانی المپیک و مدال این رویداد مهم و بزرگ به پایان برسانم.
فارس – شرایط کشتی و گشتیگیران ایذهای چگونه است؟
دادمرز: کشتی با وجود مردم ایذه آمیخته شده است و در این شهر که قدم میگذاری از هر ۱۰ نفر ۸ نفر به سمت کشتی تمایل دارد. در این بین داشتن پشتکار و حامیت خانواده است که میتواند نقش بسیار بهسزایی در شکوفایی این ظرفیتها داشته باشد و عمده و اصلیترین دلیل موفقیت من نیز همین حمایت خانوادهام بوده که باعث دلگرمی و ادامه مسیر من شده است.
فارس – سخن پایانی؟
دادمرز: وقتی که قهرمان شدم و با پرچم کشورمان دور افتخار زدم برخی از افراد با پیجهای فیک در فضای مجازی به من حملهور شدند و حرفهایی زدند. من سرباز تیم ملی کشورم هستم و تحت این نام به مسابقات اعزام شدم و هویت ایرانی و پرچم کشورم افتخار من هستند و آنجا در سالن وقتی که پرچم به اهتزار در میآید، ورزشکار را با عنوان کشورش میشناسند. مشکلاتی وجود دارد و مردم نسبت به مسئولان خود گلایهمند هستند و ما هم از کمکاری گلایه داریم ولی این دلیلی نمیشود که در یک رقابت بینالمللی که به نام این کشور و خاک حضور پیدا کردهایم به هویت خود پشت کنیم.
ایمان محمدی کشتیگیر دیگر طلایی ورزش ایذه در تیم ملی بوده است که در ادامه این گفتوگو به سؤالات خبرنگار این رسانه پاسخ داد.
ایمان محمدی کشتی گیر وزن 63 کیلوگرم تیم ملی کشتی فرنگی ایران
ایمان محمدی متولد ۱۲ شهریور ۱۳۸۱ که پس از درخشش در رده سنی جوانان؛ امسال به ردهامیدها و بزرگسالان پا گذاشته است. وی مدال برنز مسابقات اولانباتور قهرمانی آسیا ۲۰۲۲ و مدال طلای زیر ۲۳ سال جهان ۲۰۲۲ را امسال در کارنامه خود دارد.فارس – درباره سطح مسابقات و آمادگی تیمهای شرکتکننده بگویید.
فارس – درباره سطح مسابقات و آمادگی تیمهای شرکتکننده بگویید.
محمدی: مسابقات در سطح بسیار بالایی برگزار شد و بسیاری از کشتیگیران قهرمان و دارنده مدال جهانی در رده بزرگسالان در این دوره از مسابقات حضور یافته بودند که هیجان و حساسیت کار را بالاتر میبرد.
ما نیز برای رسیدن به این مسابقات ۲ دوره اردوی خوب زیر نظر کادر فنی برگزار کرده بودیم و با آمادگی و انگیزه بالایی راهی اسپانیا شدیم که خدا رو شکر هم خودم به قهرمانی وزن ۶۳ کیلوگرم دست پیدا کردم و هم توانستم به همراه تیم ملی کشورمان به مقام قهرمانی دست پیدا کنیم.
فارس – درباره رقبات و کشتیهایی که انجام دادید کمی توضیح دهید.
محمدی: رقبای خوبی در این مسابقات حضور داشتند، به ویژه رقیب مرحله فینالم که از کشور گرجستان بود و تیم ملی کشورش نیز به عنوان مدعی کسب عنوان قهرمانی حضور پیدا کرده بود و من برای این بردن این حریف ۲ دلیل داشتم، یکی قهرمانی خودم و دیگر نیز کسب امتیاز از این مسابقه با بردن حریف و قهرمانی تیم ملی کشورمان که خوشبختانه این مهم نیز صورت گرفت و در پایان کار نفرات تیم شاهد بر افراشته شدن پرچم کشورمان بالاتر از پرچم سایر کشورهای شرکتکننده در این دوره از رقابتها بودیم.
فارس – حسی که برای کسب این مدال ارزشمند در رده سنی جدید داشتی چه بود؟
محمدی: قطعاً تمام کشتیگیرانی که در این مسابقات حضور یافته بودند برای کسب عنوان قهرمانی به مصاف یکدیگر میرفتند و این انگیزه کار را برای همه سخت کرده بود ولی میبایست در نهایت شاهد روی سکو رفتن نفرات برتر هر وزن بودیم و خوشحالم که یکی از این افراد من بودم که باعث به اهتزاز در آمدن پرچم کشورمان در سالن رقابتها شدم.
قطعاً حسی که در لحظه رفتن روی سکو و بر افراشته شدن پرچم کشورت بهواسطه نام تو در سالن به وجود میآید قابل وصف نیست و حس حال خوبی دارد، از اینکه توانستهای برای لحظهای هم که شده است شادی را به ورزش دوستان و هموطنان خود تقدیم کنی جای خوشحالی دارد.
در تیم ملی چیزی به نام تعصب روی یک قومیت نداریم و همه از هر نقطهای از ایران برای موفقیت کشورمان دور یکدیگر جمع شدهایم و به عنوان سرباز باید برای آن بجنگیم و در این میدان سربلندی کشورما در دستور کار قرار دارد.
فارس – آیندهای که برای خودت ترسیم کردهای چیست؟
محمدی: من نزدیک به ۱۰ سال است که وارد کشتی شدهام و در تمام این سالها با هدف کسب مدال و افتخارآفرینی تلاش کردهام و خدا را شکر تا به امروز در این امر موفق بودهام ولی کار اصلی من قرار گرفتن در ترکیب تیم ملی بزرگسالان و کسب مدال در این رده سنی است و برای آن تلاش خواهم کرد.
من از شروع کارم در کشتی ۴ مدال جهانی از جمله ۳ طلا و یک برنز؛ یک طلا و یک برنز آسیا و چندین مدال بینالمللی دارم و میخواهم همیشه برای موفقیت تلاش کنم.
فارس – کمی در باره ورزش و کشتی ایذه صحبت کنید.
محمدی: کشتی ایذه در سالهای اخیر عملکرد بسیار خوبی را داشته است و این نتایج مرهون تلاشهای مربیان شهرستان و کشتیگیران پیشکسوتی است که باعث ایجاد اعتماد به نفس در جوان ترها شد. در ۳ ماه اخیر کشتیگیران ایذهای ۷ مدال جهانی را کسب کردهاند که در مقایسه با آمار کشورهای صاحب سبک و قدرتمند در این رشته ورزشی آمار جالب و قابل توجهی به حساب میآید.
این ظرفیت در شهرستان ایذه بسیار بالاست ولی شرط اینکه این موفقیتها ادامه پیدا کند نیز حمایت مسئولان از ورزشکاران و فراهم کردن امکانات مورد نیاز برای تمرین آنهاست.
کشتی و ورزش ایذه همیشه در ردههای مختلف ملی پوشان زیادی داشته و صاحب مدال و عناوین مختلف شده است ولی هیچ گاه نتوانسته در سطوح جهانی در رده بزرگسالان صاحب مدال شود وامیدواریم این بار با حمایت و همکاری مسئولان شاهد شکسته شدن این طلسم باشیم.
انتهای پیام/